Ted Kennedy a revenit în Senatul american, după o intervenţie chirurgicală pe creier

Senatorul Ted Kennedy, operat în iunie pentru o tumoare cervicală, a revenit luni în Congres, pentru a participa la discuţiile privind oportunitatea unor noi măsuri de contracarare a crizei economice.

16 afișări
Imaginea articolului Ted Kennedy a revenit în Senatul american, după o intervenţie chirurgicală pe creier

Ted Kennedy a revenit în Senatul american, după o intervenţie chirurgicală pe creier (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt recunoscător pentru rugăciunile şi urările de însănătoşire pe care le-am primit în ultimele luni", a afirmat Kennedy, în vârstă de 76 de ani.

"Mi-au ridicat moralul fără îndoială, ca şi alegerea lui Barack Obama", a adăugat el.

Kennedy a precizat că se va implica în proiectul de reformă a asistenţei medicale, în vederea preluării puterii de către viitoarea administraţie a lui Obama.

Senatorul democrat de Massachusetts, ales pentru un prim mandat în 1962, l-a sprijinit pe Obama atât în cursul alegerilor primare din partid, cât şi în timpul campaniei prezidenţiale şi a susţinut un discurs emoţionant la Convenţia democrată de la Denver, din luna august.

Kennedy a suferit în iunie o intervenţie chirurgicală pentru înlăturarea unei tumori la creier, revenind pentru scurt timp în Senat în luna iulie.

Ted Kennedy, ultimul dintre fraţii preşedintelui asasinat în 1963 John F. Kennedy, este deseori supranumit "Leul din Senat", pentru activitatea sa legislativă prodigioasă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici