Televiziunea libiană prezintă imagini cu trupuri carbonizate, afirmând că sunt victime civile

Televiziunea de stat libiană a difuzat imagini cu cadavre carbonizate, afirmând că ele aparţin unui număr de 18 civili şi oficiali militari ucişi într-un raid al coaliţiei internaţionale la Tajura, relatează CNN.

41 afișări
Imaginea articolului Televiziunea libiană prezintă imagini cu trupuri carbonizate, afirmând că sunt victime civile

Televiziunea libiană prezintă imagini cu trupuri carbonizate, afirmând că sunt victime civile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este improbabil ca civili să fi fost implicaţi într-un raid aerian azi (joi)", a declarat un oficial american de rang înalt din cadrul coaliţiei Odyssey Dawn, locotenent-comandorul Jim Hoeft.

Liderii coaliţiei au dezminţit până în prezent existenţa unor victime în rândul civililor, în urma raidurilor aeriene.

Eforturile coaliţiei de a opri reprimarea civililor de către Guvernul libian au continuat joi, pentru a şasea zi consecutiv, printr-un raid aerian în suburbia capitalei Tripoli, Tajura, potrivit unui oficial guvernamental.

Operaţiunile susţinătorilor lui Muammar Kadhafi împotriva oraşului Benghazi, bastion al rebelilor, au fost oprite, dar atacurile împotriva oraşelor Misrata şi Ajdabiya continuă.

Un locuitor din Misrata a declarat că a auzit în jurul prânzului o explozie puternică, în condiţiile în care în oraş operează forţele loiale lui Kadhafi. Cu excepţia acestei explozii, în oraş se instalase calmul joi, a precizat el, adăugând că rebelii deţin în continuare controlul asupra portului. El a afirmat şi că au existat raiduri aeriene la periferia oraşului, miercuri noaptea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici