Temperaturi record în Rusia: 36,7 grade la Moscova

Temperaturile au atins sâmbătă 36,7 grade la Moscova, aceasta fiind cea mai caldă zi de iulie de la începutul înregistrării statisticilor, cu 130 de ani în urmă, a anunţat Centrul meteorologic din capitala rusă.

264 afișări
Imaginea articolului Temperaturi record în Rusia: 36,7 grade la Moscova

Temperaturi record în Rusia: 36,7 grade la Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La ora 17.00 (16.00, ora României), a fost înregistrată o temperatură de 36,7 grade, fiind depăşit recordul din 1936, de 36,5 grade Celsius în luna iulie", a precizat Centrul din Moscova.

Precedentul record pentru data de 24 iulie fusese înregistrat tot în 1936, cu 34,2 grade, în timp ce recordul absolut de căldură la Moscova este de 36,8 grade Celsius şi a fost înregistrat în 1920.

De la începutul lunii, temperaturile au depăşit aproape zilnic 30 de grade în capitala rusă, iar canicula care afectează mai multe regiuni din Rusia va continua cel puţin până la sfârşitul lui iulie, cu temperaturi care ar putea ajunge până la 40 de grade.

Centrul meteorologic din Rusia a anunţat că temperatura medie în primele 15 zile din iulie depăşeşte cu 6,2 grade media sezonieră.

Pentru a face faţă căldurii, locuitorii Moscovei fac baie în fântânile arteziene din oraş sau pe plajele râului Moskva. Tot din cauza caniculei, asfaltul începe să se topească, iar primăria a făcut apel la cisterne, care stropesc cu apă străzile din oraş.

Valul de căldură din Rusia a provocat şi o creştere a numărului înecurilor, a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, adăugând că majoritatea victimelor sunt ruşi în stare de ebrietate, care fac baie în râuri şi lacuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici