Tensiuni în Asia: SUA şi Filipine au început cele mai mari exerciţii militare din istorie

Statele Unite ale Americii şi Filipine organizează un mare exerciţiu militar. Este cel mai mare exerciţiu comun din istoria celor două ţări care începe la doar o zi după ce China a făcut simulări de luptă în jurul Taiwanului.

5546 afișări
Imaginea articolului Tensiuni în Asia: SUA şi Filipine au început cele mai mari exerciţii militare din istorie

Tensiuni în Asia: SUA şi Filipine au început cele mai mari exerciţii militare din istorie

Exerciţiile de marţi vor implica peste 17.000 de militari,12.000 din SUA şi 5.400 din Filipine.

Peste 100 de membri ai marinei australiene vor participa şi ei la exerciţiile care se vor desfăşura până la 28 aprilie. De asemenea, militari din alte 12 de ţări vor participa în calitate de observatori.

Americanii şi filipinezii au anunţat luna trecută că exerciţiul lor anual Balikatan va fi cel mai mare din istorie, după ce Washingtonul a semnat un nou acord de apărare cu naţiunea din Asia de Sud-Est. Conform documentului, americanii vor fi înfiinţa patru noi baze navale pe insulele filipineze.

Căile navigabile din jurul Filipinelor şi din jurul Asiei de Sud-Est sunt printre cele mai aglomerate şi au fost subiectul unor revendicări teritoriale din partea Chinei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici