Tensiuni între guvernele Australia şi Qatar, după ce 13 femei au fost dezbrăcate cu forţa şi controlate în zonele intime de către angajaţii aeroportului din Doha

  • Guvernul australian este extrem de îngrijorat după ce 13 cetăţene au fost dezbrăcate cu forţa şi li s-au examinat „agresiv” părţile intime
3048 afișări
Imaginea articolului Tensiuni între guvernele Australia şi Qatar, după ce 13 femei au fost dezbrăcate cu forţa şi controlate în zonele intime de către angajaţii aeroportului din Doha

Aeportul Hamad FOTO Tripsavvy

Guvernul australian cere explicaţii după ce 13 femei au fost umilite în aeroportul Hamad din Doha, conform Daily Mail.
 
„Am înregistrat oficial plângerea privind incidentul din Qatar şi am fost asiguraţi că vom primi informaţii detaliate şi transparente curând”, au precizat reprezentanţii Departamentului de Afaceri Externe australian.
 
13 femei din Australia au fost dezbrăcate cu forţa şi controlate minuţios luna trecută, pe aeroportul din Doha. Reprezentanţii aeroportului au găsit atunci un bebeluş născut prematur şi abandonat în baia dintr-un avion, aşa că au crezut că una dintre cele 13 australience este vinovată. Ulterior, aceştia au ordonat celor 13 pasagere să nu ia zborul către Sydney ci să urce într-o ambulanţă staţionată în aeroport, pentru ca acestea să fie dezbrăcate şi controlate, dar nu oricum, ci „controlate agresiv în zona genitală”, conform declaraţiilor victimelor.
 
Femeile au fost date jos din avion şi forţate să se dezbrace, vaginurile fiindu-le controlate de către personalul de pe ambulanţă. Niciuna dintre acestea nu ştia însă despre fătul găsit mort în baie. 
 
Femeile au spus că examinarea a fost una umilitoare şi a încălcat drepturile omului. Prin urmare, au depus plângere după ce s-au întors în Australia. 
 
Guvernul australian nu are autoritatea să efectueze o investigaţie a incidentului dar Departamentul extern australian colaborează cu guvernul din Qatar pentru a rezolva problema. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici