Tensiuni între SUA şi Iran. Trump suspectează că satelitul care va fi lansat azi face parte din programul nuclear iranian

Iranul urmează să lanseze duminică un satelit, a informat un oficial din cadrul Guvernului iranian, decizie criticată de Statele Unite, care consideră că este o strategie de a acoperi dezvoltarea programului nuclear, relatează site-ul agenţiei Reuters.

9007 afișări
Imaginea articolului Tensiuni între SUA şi Iran. Trump suspectează că satelitul care va fi lansat azi face parte din programul nuclear iranian

Sursa: Profimedia Images

"Satelitul Zafar va fi trimis pe orbită astăzi la o vizteză de 7.400 de kilometri", a informat ministrul iranian pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor, Mohammad Javad Azari-Jahromi.

Iranul a încercat să lanseze cel puţin doi sateliţi anul trecut, însă niciunul nu a avut succes.

Statele Unite au avertizat că se tem că tehnologia balistică folosită pentru sateliţi ar putea de asemenea să fie folosită pentru lansarea focoaselor nucleare.

Teheranul neagă că lansarea sateliţilor ar avea vreo legătură cu dezvoltarea programului său nuclear şi susţine că nu încearcă să obţină o armă nucleară.

Administraţia Donald Trump a reimpus sancţiuni împotriva Iranului în 2018, după ce Statele Unite s-au retras din acordul nuclear semnat în 2015.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici