Tensiuni Italia-Franţa: Giorgia Meloni denunţă "ingerinţele" unui oficial de la Paris

Giorgia Meloni, liderul formaţiunii de dreapta Fraţii Italiei şi potenţial prim-ministru, a respins vehement, vineri, afirmaţiile unui secretar de stat din Franţa, Laurence Boone, care a declarat că Administraţia de la Paris vrea să colaboreze cu Roma, dar va monitoriza respectarea "libertăţilor".

1459 afișări
Imaginea articolului Tensiuni Italia-Franţa: Giorgia Meloni denunţă "ingerinţele" unui oficial de la Paris

"Europa trebuie să rămână unită, mai ales în contracararea războiului lansat de Rusia împotriva Ucrainei. Vrem să colaborăm cu Roma, dar vom supraveghea respectarea drepturilor şi libertăţilor. Este important ca Guvernul Meloni să rămână în frontul european contra Moscovei şi în favoarea sancţiunilor", a afirmat Laurence Boone, secretar de stat pentru Afaceri Europene în cadrul Ministerului francez de Externe, într-un interviu acordat cotidianului Le Repubblica. Oficialul francez a amintit că Uniunea Europeană "şi-a demonstrat deja vigilenţa în privinţa unor ţări precum Ungaria şi Polonia".

Giorgia Meloni, liderul formaţiunii Fraţii Italiei (FdI, dreapta), care a câştigat scrutinul parlamentar şi probabil va deveni prim-ministru, a respins vehement afirmaţiile oficialului francez, catalogându-le drept "o gafă asemănătoare cu cea făcută de prim-ministrul Elisabeth Borne". Premierul Franţei afirmase în septembrie că Parisul va fi "atent" la respectarea "drepturilor omului" în Italia.

"Sunt ingerinţe inacceptabile într-un stat suveran membru al Uniunii Europene. Sunt încrezătoare că Guvernul francez va retrage imediat aceste declaraţii. Era guvernelor conduse de Partidul Democrat, care cerea protecţie din străinătate, s-a încheiat, eu cred că este clar pentru toată lumea, atât în Italia, cât şi în străinătate", a afirmat Giorgia Meloni.

Coaliţia de drepta condusă de Giorgia Meloni are majoritate absolută în ambele Camere ale Parlamentului Italiei. Giorgia Meloni a pledat, în campania electorală, pentru protejarea "valorilor familiale şi tradiţionale". "Suntem în favoarea familiilor naturale, respingem acţiunile de lobby LGBT. Acceptăm identitatea sexuală, dar nu ideologia de gen. Suntem favorabili culturii vieţii, nu prăpastiei morţii", declara Giorgia Meloni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici