TENTATIVĂ DE DETURNARE legată de JO de la Soci: Un avion decolat din Ucraina a aterizat de urgenţă în Turcia - FOTO

Un pasager ucrainean a vrut să deturneze spre staţiunea rusă Soci, unde s-a desfăşurat ceremonia de începere a Jocurilor Olimpice, un avion al companiei turce Pegasus decolat din Ucraina. Aeronava a fost forţată de autorităţile turce să aterizeze de urgenţă, vineri seară, la Istanbul.

1086 afișări
Imaginea articolului TENTATIVĂ DE DETURNARE legată de JO de la Soci: Un avion decolat din Ucraina a aterizat de urgenţă în Turcia - FOTO

TENTATIVĂ DE DETURNARE legată de JO de la Soci: Un avion decolat din Ucraina a aterizat de urgenţă în Turcia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit presei turce, imediat după decolarea din oraşul ucrainean Harkov, un pasager ucrainean a ameninţat că va arunca în aer avionul care avea 110 pasageri la bord dacă nu se va îndrepta spre Soci, staţiune rusă unde se desfăşura în acele momente ceremonia de începere a Jocurilor Olimpice de iarnă.

Forţele aeriene turce au obligat piloţii să aterizeze pe Aeroportul internaţional Sabiha Gökçen din Istanbul.

Potrivit ziarului Hurriyet, Forţele Aeriene turce au trimis un avion de vânătoare de tip F-16 pentru interceptarea aeronavei de pasageri şi constrângerea piloţilor să aterizeze de urgenţă. Avionul a aterizat în siguranţă.

"Un avion al companiei Pegasus Airlines având la bord 110 persoane a aterizat pe Aeroportul Sabiha Gokcen din Istanbul după ce un pasager a ameninţat că va detona o bombă. Pasagerul nu a pătruns în cabina piloţilor. Tentativa de deturnare a avut loc înainte de intrarea avionului în spaţiul aerian turc", a declarat Habib Soluk, adjunctul ministrului turc al Transporturilor.

Forţele speciale turce au pătruns în avionul de pasageri şi l-au imobilizat pe suspectul ucrainean.

"Piratul aerului a fost imobilizat în urma unei operaţiuni a forţelor de securitate. S-a terminat", a anunţat guvernatorul Istanbulului, Hüseyin Avni Mutlu.

Pasagerul ucrainean, în vârstă de 45 de ani, nu avea asupra sa arme, a mai precizat Mutlu.

"În timpul evacuării pasagerilor aparatului, care a avut loc în urma unei negocieri cu piratul aerului, un comando s-a infiltrat în avion şi l-a imobilizat rapid pe bărbat", a adăugat el.

Pasagerul, rănit lejer în cursul operaţiunii, a fost dus la un post de poliţie pentru a fi interogat, a precizat Mutlu.

O anchetă judiciară a fost deschisă în vederea stabilirii circumstanţelor exacte ale producerii acestui incident, a conchis guvernatorul.

Avionul decolase din Harkov (Ucraina) şi avea ca destinaţie Aeroportul Sabiha Gokcen din Istanbul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici