Toaletele publice transparente montate în parcurile din Tokyo. Cum reuşesc să ofere, totuşi, intimitate

Ideea de a folosi o baie publică cu pereţi transparenţi poate suna ca un adevărat coşmar pentru multă lume. Dar un arhitect celebru japonez speră să schimbe această viziune, folosind culori vibrante şi o tehnologie nouă care să facă toaletele din parcurile din Tokyo mai primitoare, scrie npr.org.

737 afișări
Imaginea articolului Toaletele publice transparente montate în parcurile din Tokyo. Cum reuşesc să ofere, totuşi, intimitate

Toaletele publice transparente montate în parcurile din Tokyo. Cum reuşesc să ofere, totuşi, intimitate

„Există două lucruri de care ne preocupăm când intrăm într-o toaletă publică, în special cele situate într-un parc. Primul este curăţenia, iar al doilea este dacă cineva este înăuntru”, explică arhitectul Shigeru Ban.

”Pereţii transparenţi pot rezolva ambele probleme”, spune Ban. Iar în ceea ce priveşte problema intimităţii, arhitectul japonez a găsit o soluţie folosindu-se de tehnologie.

În momentul în care o persoană intră în toaletă şi închide uşa, pereţii încăperii sunt inundaţi de o pulbere fină care îi face maţi şi prin ei nu se mai vede nimic.

„Folosind o tehnologie nouă, am realizat pereţii exteriori dintr-o sticlă care devine opacă la închiderea lacătului”, a mai explicat arhitectul.

Toaletele fac parte dintr-un proiect al autorităţilor locale, care încearcă să- facă pe oameni să se simtă în largul lor atunci când vizitează o toaletă publică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici