Toţi pasagerii avionului care s-a prăbuşit în Afganistan au murit

Toate cele 44 de persoane aflate la bordul avionului care a dispărut săptămâna trecută într-o zonă muntoasă din apropiere de Kabul au murit, a anunţat, luni, Ministerul afgan al Apărării.

12 afișări
Imaginea articolului Toţi pasagerii avionului care s-a prăbuşit în Afganistan au murit

Toţi pasagerii avionului care s-a prăbuşit în Afganistan au murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu există nici un indiciu privind existenţa unor eventuali supravieţuitori", a declarat Mohammad Zahir Azimi, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, referindu-se la un aparat Antonov 24 care a dispărut de pe sistemele radar în data de 17 mai.

"Nu există nici un trup neînsufleţit care să nu fi fost fragmentat", a spus el.

Avionul companiei Pamir Airways s-a prăbuşit lunea trecută, având la bord 44 de persoane, printre care se numărau trei britanici, un american şi alţi doi cetăţeni străini.

Autorităţile afgane au anunţat joi că au localizat coada avionului, în munţii Shakar Dara, la circa 20 de kilometri nord de Kabul. Majoritatea trupurilor pasagerilor au fost găsite vineri, la o altitudine de peste 4.000 de metri, iar starea acestora indică faptul că momentul prăbuşirii a fost de o violenţă extremă.

Cauza accidentului ar putea fi condiţiile meteorologice nefavorabile, aparatul, care efectua legătura între Kunduz şi Kabul, prăbuşindu-se la 37 de minute după decolare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici