TRAGEDIE în Azerbaidjan: Cel puţin 32 de morţi, după un incendiu izbucnit pe o platformă petrolieră azeră din Marea Caspică

Cel puţin 32 de muncitori au murit în urma unui incendiu izbucnit pe o platformă petrolieră a companiei azere de stat SOCAR din Marea Caspică, iar alţi 42 de angajaţi au fost salvaţi, a declarat sâmbătă preşedintele unei comisii independente, citat de Reuters în pagina online.

2992 afișări
Imaginea articolului TRAGEDIE în Azerbaidjan: Cel puţin 32 de morţi, după un incendiu izbucnit pe o platformă petrolieră azeră din Marea Caspică

TRAGEDIE în Azerbaidjan: Cel puţin 32 de morţi, după un incendiu izbucnit pe o platformă petrolieră azeră din Marea Caspică

"Potrivit informaţiilor noastre, 32 de muncitori au murit, în timp ce alţi 42 de muncitori au fost salvaţi noaptea trecută. Incendiul de pe platformă a fost stins", a declarat Mirvari Gahramanli, preşedintele Comisiei pentru Protecţia muncitorilor din domeniul petrolier din Azerbaidjan.

SOCAR a precizat vineri că incendiul de pe platforma din câmpul petrolifer azer Guneşli a izbucnit după ce un gazoduct de pe platformă a fost avariat de rafalele puternice de vânt. Compania a adăugat că operaţiunile de salvare au fost îngreunate de o furtună puternică.

Un muncitor a declarat pentru Reuters că 84 de persoane erau blocate acolo, în timp ce SOCAR a scris pe Facebook că 26 de muncitori au fost salvaţi de pe platformă, fără a menţiona dacă s-au înregistrat decese sau câte persoane se aflau acolo.

Într-un incident separat, SOCAR a anunţat vineri că trei muncitori au dispărut de pe altă platformă din Marea Caspică, după un accident produs în timpul furtunii.

În 2014, un total de 14 muncitori au murit în accidente pe platforme petroliere sau de extracţie a gazelor deţinute de SOCAR.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici