GALERIE FOTO   Tragedie în Italia. 14 persoane au murit după ce un cablu al telecabinei s-a rupt

  • 14 oameni au murit duminică, în Italia. Iniţial, erau doar 9 decese confirmate.
  • Un cablu al telecabinei s-a rupt, iar aceasta a căzut în gol de la 100 metri înălţime.
  • Incidentul a avut loc în apropierea lacului Maggiore, din nordul ţării.
5635 afișări
Imaginea articolului Tragedie în Italia. 14 persoane au murit după ce un cablu al telecabinei s-a rupt

FOTO Profimedia

UPDATE 23:00 14 persoane sunt anunţate decedate. Unul din copiii răniţi grav a murit la spital. 
 
UPDATE 19:25 Numărul deceselor a urcat la 13.
 
„Suntem devastaţi”, a spus Marcella Severino, primarul din Stresa, la RAI, în timp ce premierul italian Mario Draghi a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi „un gând special” pentru copiii răniţi.
 
Conform Reuters, primarul Severino a povestit că telecabina a căzut şi s-a rostogolit de mai multe ori, înainte să se oprească în copacii din zonă.
 
Iniţial, au fost anunţaţi 9 morţi.
 
Salvatorii locali au intervenit de urgenţă, iar un elicopter a preluat o parte dintre pasagerii răniţi, conform BBC. Doi copii în stare gravă au fost transportaţi de urgenţă la spitalul din Torino.
 
Serviciul a fost redeschis recent în urma ridicării treptate a restricţiilor coronavirusului. Capacitatea telecabinei este de 40 de pasageri.  
 
UPDATE 16:05 Presa locală anunţă că încă o persoană a decedat în accident, conform ansa.it.
 
Bilanţul actual arată 8 morţi. Salvatorii locali au intervenit de urgenţă, iar un elicopter a preluat o parte dintre pasagerii răniţi, conform BBC.
 
Doi copii în stare gravă au fost transportaţi de urgenţă la spitalul din Torino.
 
Cablul susţinea telecabina la o înălţime de 1.491 metri, aceasta prăbuşindu-se în zona munţilor Mottarone.
 
Fotografiile de la faţa locului arată că impactul telecabinei cu solul a fost unul violent.
 
„E un accident grav”, a declarat Walter Milan, reprezentantul serviciului salvamont din regiune, adăugând că telecabina a fost „zdrobită” în urma impactului cu solul.
 
Serviciul transportului cu telecabina abia ce se deschisese, după restricţiile din cauza pandemiei de COVID.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici