TRAGEDIE ÎN RIO DE JANEIRO: Trei clădiri s-au prăbuşit. Un număr necunoscut de persoane s-ar putea afla sub dărâmături - VIDEO, GALERIE FOTO

Cel puţin cinci persoane au fost rănite, iar un număr necunoscut de persoane s-ar putea afla sub dărâmăturile a trei clădiri care s-au prăbuşit miercuri seara în centrul oraşului brazilian Rio de Janeiro, dând acestui cartier istoric aerul unui câmp de lupte plin de moloz şi praf.

738 afișări
Imaginea articolului TRAGEDIE ÎN RIO DE JANEIRO: Trei clădiri s-au prăbuşit. Un număr necunoscut de persoane s-ar putea afla sub dărâmături - VIDEO, GALERIE FOTO

TRAGEDIE ÎN RIO DE JANEIRO: Trei clădiri s-au prăbuşit. Un număr necunoscut de persoane s-ar putea afla sub dărâmături (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anterior, postul de televiziune Globo News, citând Apărarea Civilă, anunţa cel puţin "11 victime, morţi sau răniţi".

"Trei imobile s-au prăbuşit, unul de aproximativ 20 de etaje, unul de zece (etaje), dar şi unul mai mic de trei sau patru etaje" care se afla între cele două, a declarat la faţa locului primarul din Rio de Janeiro Eduardo Paes, prezentând un nou bilanţ.

Numărul răniţilor spitalizaţi a crescut de la patru, câţi anunţase anterior, la cinci. Dar "a prezenta un număr al victimelor acum ar fi o pură speculaţie", a subliniat primarul.

Cauza prăbuşirii celor două clădiri era, de asemenea, necunoscută. În timp ce martorii vorbeau despre o explozie violentă, primarul a evocat o posibilă "problemă de structură". "Nu ştim cauza, dar este posibil să nu fi fost o explozie. Probabil a fost o problemă de structură" a clădirilor, a declarat Paes.

Cele trei imobile se află pe strada Treze de Maio, lângă Teatrul Municipal, în Piaţa Cinelandia, un cartier istoric din Rio de Janeiro, foarte frecventat în cursul zilei, dar aproape pustiu noaptea.

Numeroase excavatoare, vehicule de pompieri şi ambulanţe au invadat bulevardul Rio Branco, principala arteră din centrul capitalei. La intervenţie participă zeci de pompieri şi de salvatori din cadrul Apărării Civile.

"Echipele de salvare vor lucra toată noaptea, cu câini de căutare. Nu vor pleca decât atunci când vom fi siguri că nu mai există victime" sub dărâmături, a spus Paes, în timp ce tot cartierul este acoperit de un fum aspru şi iritant.

Clădirea de aproximativ 20 de etaje s-a prăbuşit către ora locală 20.40 (joi, 1.40, ora României). Este vorba despre un imobil comercial, gol seara, în care îşi au sediile numeroase cabinete de avocatură, a declarat unul dintre avocaţi. Potrivit acestuia, se efectuau lucrări de o natură neprecizată la cel de al treilea şi al nouălea etaj.

La parterul imobilului se află un restaurant şi o agenţie bancară, dar nu se ştie dacă aceste două localuri funcţionau în cursul serii.

S-a prăbuşit, de asemenea, o clădire vecină de zece etaje. Un munte de moloz bloca strada Treze de Maio, iar un strat de praf acoperea drumurile şi numeroase maşini din zonă.

Uluit, Leandro îşi privea maşina grav avariată şi acoperită de praf. Aceasta era parcată la aproximativ 20 de metri de clădiri. "Important este că nu mi s-a întâmplat mie nimic", a declarat el.

Aproximativ 30 de persoane care se aflau într-un imobil vecin au fost evacuate tefere de către pompieri. Cinci muncitori care efectuau lucrări de o natură neprecizată au reuşit, de asemnenea, să scape.

Un muncitor este blocat singur într-un ascensor. "Am auzit o explozie, iar ascensorul care se afla la al nouălea etaj a căzut", a declarat acesta, contactat prin intermediul telefonului său mobil.

"Nu am aer, respir greu, este fum", a declarat Alessandro da Silva Fonseca.

În octombrie, trei persoane au fost ucise, iar alte 17 rănite, într-o explozie cauzată de o scurgere de gaze într-un restaurant din centrul Rio de Janeiro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici