Trei libanezi, condamnaţi la moarte pentru spionaj în favoarea Israelului

Trei libanezi au fost condamnaţi vineri la moarte de către un tribunal militar pentru spionaj în favoarea Israelului, a anunţat o sursă judiciară, relatează AFP.

219 afișări

Tribunalul "l-a condamnat la pedeapsa cu moartea pe deţinutul Moussa Ali Moussa, găsit vinovat de contactarea inamicului israelian şi de faptul că i-a furnizat informaţii", a declarat această sursă.

Moussa Ali Moussa a furnizat Israelului, între 2000 şi 2010, "informaţii despre oficiali (din cadrul mişcării şiite) Hezbollah şi centre subordonate" acestui puternic partid islamist, potrivit tribunalului.

Instanţa militară i-a condamnat la moarte, în contumacie, şi pe Ali Sweid şi Ahmed Hussein Abdallah, tot pentru spionaj în favoarea Israelului.

Începând din aprilie 2009, peste 100 de persoane au fost arestate în Liban sub acuzaţia de spionaj în contul Israelului, inclusiv militari şi angajaţi din sectorul telecomunicaţiilor.

Libanul şi Israelul sunt în continuare, teoretic, în stare de război. Dacă un judecător stabileşte că o asemenea colaborare a condus la moartea unor libanezi, el poate cere aplicarea pedepsei capitale. Până în prezent, cinci persoane au fost condamnate la moarte, dar niciuna dintre sentinţe nu a fost executată.

Între acuzaţi se află şi un fost general de armată, un cadrul foarte respectat al unei mişcări aliate cu Hezbollah, Fayez Karam.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici