Trei miliarde de oameni stau lunar pe Facebook. George Butunoiu, sociolog: ,,Facebook este un instrument util pentru afaceri"

  • Trei miliarde de oameni stau lunar pe Facebook, iar jumătate de români petrec trei ore zilnic pe platforma Meta.
  • George Butunoiu, sociolog: ,,Facebook este un instrument util pentru afaceri".
  • Ana Bulai, sociolog: ,,Mesajele negative au impact mai mare decât mesajele pozitive".
465 afișări
Imaginea articolului Trei miliarde de oameni stau lunar pe Facebook. George Butunoiu, sociolog: ,,Facebook este un instrument util pentru afaceri"

Meta, Facebook

Trei miliarde de oameni stau lunar pe Facebook potrivit unui raport de la Meta. Jumătate din români petrec trei ore zilnic pe platforma de socializare. În topul preferinţelor se află Facebook, Instagram şi Tik-Tok.

Sociologii susţin că Facebook nu este doar o reţea de socializare, ci şi un mijloc pentru a face profit în lumea business.

,,Sunt câştiguri evidente, foarte mari,dar mai ales pentru cei din Business. Practic, e acum imposibil să mai faci un business fără să mai plăteşti la Facebook reclama să ajungi la atâţia oameni. Oricum ar fi, este un tool foarte eficient pentru business", transmite George Butunoiu, sociolog, pentru ALEPH NEWS

Dar sociologii atrag atenţia că mesajele negative de pe reţelele de socializare pot avea impact negativ asupra utilizatorilor.

,,Despre noi spune multe acest lucru şi în primul rând se schimbă registrul comunicării. Mesajele pe reţelele de socializare sunt scurte, de aceea tindem să gândim în fraze scurte şi categorice. Mesajele pe reţelele de socializare sunt extraordinare. De aceea, este o preponderenţă a mesajelor negative care atrag sentimente mai repede decât mesajele pozitive, de aceea, avem cuvinte tari, de mai multe ori, şi ele negative...", a avertizat Ana Bulai, sociolog, pentru ALEPH NEWS.

Compania META a fost acuzată în 2018 de Uniunea Europeană că ar fi permis trollilor ruşi să facă propagandă pentru a promova ieşirea Marii Britanii în 2016, dar şi pentru că nu a respectat datele confidenţiale ale utilizatorilor.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici