Trei obuze au căzut într-o regiune a Arabiei Saudite situată la graniţa cu Irak

Trei obuze au căzut luni în regiunea Arar, situată în nordul Arabiei Saudite, la graniţa cu Irak, fără să provoace victime, a anunţat un comunicat oficial saudit.

186 afișări
Imaginea articolului Trei obuze au căzut într-o regiune a Arabiei Saudite situată la graniţa cu Irak

Trei obuze au căzut într-o regiune a Arabiei Saudite situată la graniţa cu Irak (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest anunţ intervine în contextul în care situaţia este extrem de instabilă în Irak, unde insurgenţi sunniţi conduşi de Statul Islamic (SI) au preluat controlul asupra unui vast teritoriu. Autorităţile de la Riyadh au anunţat la sfârşitul lui iunie că au luat măsuri pentru a asigura securitatea regatului în contextul acestei ofensive.

"La ora locală 13.40 (13.40, ora României), trei obuze au căzut în apropierea unui complex rezidenţial din Arar, la graniţa de nord, fără să provoace victime", a anunţat purtătorul de cuvânt al serviciului de frontieră saudit.

El a adăugat că o anchetă este în curs pentru a se stabili cine a stat la originea tirurilor.

Pe 21 noiembrie, şase obuze de mortier au căzut în zona Hafr al-Baten, mai la sud, de asemenea în apropiere de Irak, fără să provoace victime. Atacul a fost revendicat de o grupare irakiană, Jaish al-Mukhtar, care a afirmat pe atunci că, prin acest act, a adresat un "avertisment Arabiei Saudite", care se opune şiiţilor.

Arabia Saudită l-a acuzat pe premierul de la Bagdad, Nuri al-Maliki, un şiit, că a adus Irakul pe marginea prăpastiei din cauza politicii sale de excludere a sunniţilor şi a cerut formarea unui Guvern de uniune naţională.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici