Trei români au murit în Spania în urma unui incident, la sărbătoarea oraşului Villacanas

Trei tineri români care participau la serbările oraşului Villacanas din Toledo au decedat, marţi dimineaţă, după ce un dispozitiv al unei instalaţii de agrement numită "Tarantula" s-a desprins, relatează Heraldo de Soria, în ediţia electronică, citând agenţia EFE.

571 afișări

Potrivit sursei citate, cei trei participau la sărbătoarea oraşului Villacanas din Toledo.

O a patra persoană este grav rănită. Potrivit unui oficial local, Javier Corrochano, cei trei decedaţi sunt tineri români de sex masculin. Persoana rănită este o femeie. Ea a fost internată la spitalul Virgen de la Salud din Toledo, suferind un traumatism craniocerebral.

Evenimentul s-a petrecut în jurul orei 4.00, când un dispozitiv al unei instalaţii de agrement numită "Tarantula" s-a desprins. Două dintre victime au murit pe loc, iar cea de-a treia şi-a pierdut viaţa o jumătate de oră mai târziu.

Villacanas este o localitate cu 10.000 de locuitori situată în vestul provinciei spaniole Toledo, la 80 de kilometri distanţă de capitala La Mancha.

Cotidianul El Mundo a relatat în ediţia electronică, citând agenţia EFE, că doi dintre cei trei tineri români care au decedat erau fraţi. Potrivit sursei citate, niciuna dintre victime nu locuia în Villacanas. Cei doi fraţi români care au murit în accident locuiau în Campo Real, iar cel de-al treilea tânăr decedat era din Madridejos. De asemenea, potrivit sursei citate, femeia rănită este o tânără de 16 ani care locuia în oraşul Villamayor de Santiago, în regiunea Cuenca. Un cotidian din Toledo - La Tribuna de Toledo - a relatat că starea acesteia este foarte gravă.

Postul TeleCinco a relatat la rândul său că victimele au fost identificate. Cei trei bărbaţi aveau vârste cuprinse între 20 şi 31 de ani, iar numele lor corespund iniţialelor I.A., D.A. şi D.T.B.. De asemenea, TeleCinco a menţionat că, potrivit autorităţilor locale, tânăra rănită este tot de naţionalitate română.

Presa spaniolă locală notează că primarul din Campo Real a anunţat că va solicita Consiliului local să aprobe decretarea a două zile de doliu în memoria victimelor din localitate.

Primăria din Villacanas a decis suspendarea tuturor activităţilor programate pentru marţi, "ziua cea mare" a sărbătorilor oraşului. De altfel, potrivit presei spaniole, distracţia începuse în Villacanas luni seară, cu puţin timp înainte de producerea tragediei.

Este prima oară când acest tip de instalaţie de agrement este adus în oraş, iar martori ai evenimentului au spus că tragedia s-a produs la aproximativ 3 minute după pornirea instalaţiei, conform aceloraşi surse.

Poliţia anchetează evenimentele, iar proprietarul instalaţiei şi martorii sunt în prezent audiaţi.

Echipaje ale ambulanţei şi pompierilor au intervenit la faţa locului, unde mai multe persoane care au asistat la eveniment au suferit atacuri de panică.

Presa spaniolă mai spune că alţi români din zonă au depus mai multe lumânări la locul producerii accidentului.

Moartea celor trei români ridică la 16 numărul persoanelor care au decedat în accidente produse în parcuri de distracţii din Spania, începând din anul 2000.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici