Trei şefi ai mafiei italiene au fost eliberaţi din închisoare din cauza pandemiei de Covid-19

Trei capi ai mafiei italiene, aflaţi după gratii, au fost eliberaţi din închisoare şi plasaţi în arest la domiciliu în Italia, din cauza focarului de Covid-19, scrie CNN. Anunţul a fost făcut de procurorul anti-mafie, Federico Cafiero De Raho.

3205 afișări
Imaginea articolului Trei şefi ai mafiei italiene au fost eliberaţi din închisoare din cauza pandemiei de Covid-19

Trei şefi ai mafiei italiene au fost eliberaţi din închisoare din cauza pandemiei de Covid-19

Pentru a preveni răspândirea infecţiei în închisorile din Italia, guvernul italian a autorizat ca în cazul deţinuţilor care au de exercitat o pedeapsă mai mică de 18 luni, magistraţii pot înlocui detenţia cu arest la domiciliu.

Cafiero De Raho a confirmat că trei şefi ai Mafiei au fost plasaţi sub detenţie strictă. Aceştia au fost identificaţi drept Pasquale Zagaria, membru al Camorra din Napoli, Francesco Bonura, unul dintre liderii mafiei siciliene "Cosa nostra" şi Vincenzo Iannazzo, şef al mafiei din Calabria "Ndrangheta".

"Sunt prizonieri care, pentru rolurile pe care le-au avut în cadrul organizaţiilor mafiote, necesită măsuri suplimentare de izolare pentru a evita să fie conectaţi la lumea exterioară", a spus Cafiero De Raho pentru CNN.

Numărul total de prizonieri din Italia a scăzut cu 6.500 începând cu 29 februarie, potrivit Ministerului Justiţiei.

"Criza provocată de Covid-19 i-a determinat pe mulţi magistraţi să dea sentinţe de arest la domiciliu în mai multe cazuri", a explicat Alessio Scandurra, reprezentant al unei asociaţii pentru drepturile deţinuţilor Antigone.

"Asta este o nebunie", a spus Mateo Salvin, într-un videoclip postat pe Facebook. „Este o lipsă de respect pentru oameni, magistraţi, jurnalişti, poliţişti şi victimele Mafiei”, a continuat fostul ministru de Interne.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici