Trump acuză UE de lipsă de respect, denunţând o taxă de procesare a informaţiilor pentru călătorii

Fostul preşedinte american Donald Trump, înscris în cursa prezidenţială din 2024, a criticat miercuri atitudinea Uniunii Europene, afirmând că, dacă va fi reales, va acţiona pentru a opri introducerea unei taxe pentru procesarea informaţiilor despre călătoriile cetăţenilor americani.

1148 afișări
Imaginea articolului Trump acuză UE de lipsă de respect, denunţând o taxă de procesare a informaţiilor pentru călătorii

Sursa foto: MediafaxFoto

"Cetăţenii americani vor trebui să achite o taxă de viză pentru a călători în Europa, începând din 2024. Gândiţi-vă la acest lucru: noi le dăm totul, inclusiv protecţie militară şi comerţ, iar acum trebuie să plătim pentru a merge acolo", a declarat Donald Trump, într-un mesaj postat pe platforma Truth Social.

"Nu mai există niciun respect pentru Statele Unite. Eu, ca preşedinte, nu voi permite să se întâmple aşa ceva. Voi opri acest lucru foarte rapid", a subliniat Trump, potrivit publicaţiei The Hill, fără însă a preciza cum va convinge Uniunea Europeană să anuleze taxa de procesare a vizelor.

Cetăţenii din SUA şi din alte 60 de naţiuni vor beneficia în continuare de călătorii fără vize în spaţiul Uniunii Europene, dar, din 2024, vor trebui să depună o cerere adresată Sistemului European de Informaţii şi Autorizare a Călătoriilor (ETIAS). Cererea va putea fi depusă după plata unei taxe de 7 euro (8 dolari). În plus, solicitanţii vor trebui să furnizeze date personale de identificare, dar şi informaţii despre planul călătoriei în Europa.

Donald Trump este favorit în sondajele de opinie pentru a deveni candidatul Partidului Republican în scrutinul prezidenţial programat în Statele Unite în noiembrie 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici