Trump contestă în justiţie audierea lui Pence în cazul violenţelor de la Capitoliu - surse

Fostul preşedinte american Donald Trump a decis să conteste în justiţie un ordin judiciar prin care fostul vicepreşedinte Mike Pence este chemat să depună mărturie în ancheta privind violenţele din 6 ianuarie 2021 şi presupuse tentative de anulare a rezultatelor scrutinului prezidenţial.

482 afișări
Imaginea articolului Trump contestă în justiţie audierea lui Pence în cazul violenţelor de la Capitoliu - surse

Conform unor surse citate de agenţia Reuters, contestaţia a fost depusă la Curtea Federală de Apel din Washington D.C.

Mike Pence a declarat săptămâna trecută că nu va contesta decizia judiciară prin care este obligat să depună mărturie în faţa unui juriu federal despre conversaţiile pe care le-a avut cu Donald Trump înaintea violenţelor produse la Capitoliu pe 6 ianuarie 2021.

Ancheta privind presupusa implicare a lui Donald Trump în violenţele din 6 ianuaruie, pentru a bloca validarea victoriei lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial, este coordonată de procurorul special Jack Smith. Într-un alt dosar, procurorul Jack Smith investighează modul în care Trump a gestionat documentele secrete colectate din reşedinţa sa din Mar-a-Lago, Florida.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici