Trump şochează din nou: “Am făcut mai mult decât Lincoln pentru comunitatea de culoare. Rezultatele lui Lincoln sunt discutabile”

Într-un interviu acordat prezentatoarei Harris Faulkner de la Fox News, Donald Trump a spus că a făcut mai mult pentru comunitatea de afro-americană decât orice alt preşedinte din istorie, inclusiv decât Abraham Lincoln. Lincoln este cel mai popular preşedinte din întreaga istorie a SUA şi este venerat pentru semnarea Proclamaţiei de Emancipare, care a pus capăt sclaviei.

1356 afișări
Imaginea articolului Trump şochează din nou: “Am făcut mai mult decât Lincoln pentru comunitatea de culoare. Rezultatele lui Lincoln sunt discutabile”

“Am făcut mai mult decât Lincoln pentru comunitatea de culoare”

“Cred că am făcut mai mult pentru comunitatea afro-americană decât orice alt preşedinte, inclusiv mai mult decât Abraham Lincoln. Lincoln a făcut mult bine, dar, in cazul său, rezultatele finale sunt discutabile”, a spus Trump, înainte ca prezentatoarea de culoare Harris Faulkner să izbucnească: „Ei bine, suntem liberi, domnule preşedinte, aşa că Lincoln s-a descurcat destul de bine, nu credeţi?”.

Nu este prima dată când Trump susţine că a făcut mai mult decât predecesorii săi pentru comunitatea neagră. "Aceasta poate fi cea mai îndrăzneaţă pretenţie ridicată vreodată de Donald Trump", spune Michael Fauntroy, profesor de ştiinţe politice la Universitatea Howard. „Nu numai că nu a făcut mai mult decât ceilalţi, dar a făcut aproape cel mai puţin”.

Majoritatea istoricilor şi experţilor consideră că Lincoln şi fostul preşedinte Lyndon B. Johnson au avut cele mai multe realizări legislative în promovarea drepturilor civile, potrivit The Times. Johnson, în special, a pledat pentru trecerea Legii Drepturilor Civile, a Legii Privind Dreptul de Vot şi a Legii Privind Dreptul la o Locuinţă Decentă.

Alţi preşedinţi precum Ulysses S. Grant, Dwight D. Eisenhower, Harry Truman, Jimmy Carter şi Bill Clinton au luat, de asemenea, acţiuni pentru protejarea şi aplicarea drepturilor constituţionale ale americanilor negri, precum şi pentru diversificarea guvernului federal şi a sistemului judiciar.

Observaţiile lui Trump în interviul Fox News sunt cu atât mai şocante, venind pe fondul protestelor la nivel naţional împotriva rasismului şi a brutalităţii poliţiei, ca urmare a uciderii lui George Floyd.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici