Tunisia: O comisie a parlamentului are un proiect care incriminează normalizarea relaţiei cu Israel

Comisia pentru libertăţi din Parlamentul tunisian a aprobat marţi un proiect de lege care incriminează normalizarea relaţiilor cu Israelul, în contextul protestelor desfăşurate în semn de solidaritate cu palestinienii din ţară, scrie Reuters.

302 afișări
Imaginea articolului Tunisia: O comisie a parlamentului are un proiect care incriminează normalizarea relaţiei cu Israel

Tunisia: O comisie a parlamentului are un proiect care incriminează normalizarea relaţiei cu Israel

Măsura deschide calea pentru audieri asupra proiectului de lege, urmate de o sesiune publică pentru discuţii şi vot.

Proiectul vine în contextul în care atacurile israeliene asupra Gazei au ucis peste 5.000 de persoane, ca răspuns la militanţii Hamas care au ucis cel puţin 1.400 de israelieni într-un atac violent după ce au încălcat gardul care împrejmuieşte Gaza în 7 octombrie.

„Proiectul de lege include şapte capitole, în care pedepsele ajung până la pedeapsa cu închisoarea pe viaţă”, a declarat Hela Jaballah, şefa Comisiei pentru libertăţi.

Ea a adăugat că normalizarea, comunicarea în domeniul comerţului, activităţilor comerciale şi culturale, serviciilor, militare sau de informaţii cu Israelul vor fi pedepsite.

Tunisia nu are legături diplomatice cu Israelul, dar turiştii israelieni, majoritatea de origine tunisiană, participă anual la sărbătorile evreieşti de la sinagoga Ghriba din Djerba.

Anul acesta, un atac în apropierea sinagogii din Djerba a ucis doi ofiţeri de securitate şi doi vizitatori evrei, unul francez tunisian şi celălalt israelian tunisian.

În ultimii ani, Marocul, Bahrainul şi Emiratele au normalizat relaţiile cu Israelul.

Arabia Saudită a îngheţat planurile susţinute de SUA de a normaliza legăturile cu Israelul, au declarat două surse familiare cu gândirea Riadului, semnalând o revizuire a priorităţilor sale de politică externă, în timp ce războiul dintre Israel şi gruparea palestiniană Hamas escaladează.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici