Turcia anunţă că va desfăşura noi operaţiuni în Irak şi Siria dacă va fi necesar

Turcia ar putea efectua mai multe operaţiuni transfrontaliere în Irak şi Siria, dacă va fi necesar, în urma morţii a nouă soldaţi turci în nordul Irakului săptămâna trecută, a declarat joi un oficial al Ministerului turc al Apărării, citat de Reuters.

313 afișări
Imaginea articolului Turcia anunţă că va desfăşura noi operaţiuni în Irak şi Siria dacă va fi necesar

Turcia anunţă că va desfăşura noi operaţiuni în Irak şi Siria dacă va fi necesar

Cei nouă militari turci au fost ucişi în confruntări cu militanţii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), aflat în afara legii, ceea ce a determinat Ankara să efectueze atacuri aeriene şi alte operaţiuni în nordul Irakului şi în nordul Siriei.

"În conformitate cu dreptul internaţional şi autoapărarea, Turcia are tot dreptul să desfăşoare operaţiuni pentru securitatea frontierelor sale. Forţele armate turceşti au făcut şi vor face tot ce este nevoie acolo unde şi când este necesar", a declarat oficialul Ministerului Apărării.

Confruntările au avut loc în regiunea Zap din nordul Irakului, când militanţii PKK au atacat un punct de securitate instalat de forţele armate turceşti la o altitudine de 1.740 de metri. Din 2019, Turcia a desfăşurat o serie de operaţiuni transfrontaliere în nordul Irakului împotriva PKK, supranumite "Gheara". Oficialul a precizat că Zap este locul unde se desfăşoară operaţiunea "Claw-Lock", care are ca scop să facă graniţa turco-irakiană complet sigură.

Pe 12 ianuarie, membri ai PKK au efectuat atacuri simultane asupra mai multor baze turceşti din nordul Irakului pe vreme rea şi vizibilitate redusă, iar toate atacurile, cu excepţia unuia, au fost împiedicate de soldaţii turci, a precizat oficialul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici