Turcia, chemată la urne: un candidat s-a retras din cursa electorală, cu trei zile înainte de alegerile prezidenţiale

Muharrem Ince, unul dintre cei patru candidaţi la alegerile prezidenţiale din Turcia, s-a retras din cursa electorală cu trei zile înainte de scrutin, mişcarea fiind socotită surprinzătoare şi putând influenţa rezultatul celor mai echilibrate alegeri prezidenţiale din ultimii ani, potrivit BBC.

2064 afișări
Imaginea articolului Turcia, chemată la urne: un candidat s-a retras din cursa electorală, cu trei zile înainte de alegerile prezidenţiale

Turcia: un candidat s-a retras din cursa electorală cu trei zile înainte de alegerile prezidenţiale

Retragerea lui Ince din cursă ar putea ajuta opoziţia care încearcă să-l învingă pe preşedintele în exerciţiu Recep Tayyip Erdogan.

„Îmi retrag candidatura", le-a spus Muharrem Ince reporterilor.

El a spus că imaginile sexuale false care au circulat pe reţele de socializare l-au convins să renunţe. Ince s-a plâns spunând că timp de 45 de zile a fost calomniat şi linşat mediatic, iar autorităţile turce nu au reuşit să îi protejeze reputaţia.

„Facturi false, videoclipuri false, fotografii false... au luat un videoclip de pe un site porno israelian şi mi-au adăugat chipul acolo. Din nefericire, unii oameni din Turcia le-au împărtăşit de dragul de a fi în aşa-zisa opoziţie", a spus el.

Totuşi, Ince a recunoscut că nu a vrut să fie acuzat de alianţa partidelor de opoziţie că din cauza lui au fost pierdute alegerile. Decizia lui Ince de a se retrage îi oferă un mare impuls lui Kemal Kilicdaroglu, principalul rival al preşedintelui Erdogan, susţin specialiştii. Kilicdaroglu, în vârstă de 74 de ani, conduce o alianţă de şase partide de opoziţie, iar ultimele sondaje îi acordă 49% din voturi.

Chiar dacă Ince nu are foarte multe voturi, retragerea sa ar putea fi decisivă în confruntarea electorală. Erdogan conduce ţara sa de peste 20 de ani, dar acum se confruntă cu cele mai echilibrate alegeri. Turcia are o rată a inflaţiei de 44%, iar Erdogan a fost criticat pentru intervenţia în urma cutremurelor din februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
alegeri,
turcia,
candidat

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici