Turcia face pasul înapoi. A retras una din navele sale de explorare din estul Mediteranei înaintea Consiliului European

  • Turcia a anunţat revenirea în port a uneia dintre navele sale de explorare dijn Mediterană.
  • Anunţul vine înaintea Consiliului European programat pentru 10 şi 11 decembrie.
  • Nava a colectat date pe o zonă care se întinde pe „10.955 km2 în Marea Mediterană.
1825 afișări
Imaginea articolului Turcia face pasul înapoi. A retras una din navele sale de explorare din estul Mediteranei înaintea Consiliului European
Turcia a anunţat luni, 30 noiembrie, revenirea în port a uneia dintre navele sale de explorare, a cărei desfăşurare într-o zonă potenţial bogată în hidrocarburi din estul Mediteranei a amplificat tensiunile cu Grecia şi Europa.
 
"Nava noastră Oruc Reis şi-a finalizat cercetările începute pe 10 august," a anunţat Ministerul Turc al Energiei pe Twitter, notează Le Figaro.
 
Nava, potrivit autorităţilor turceşti, a colectat date pe o zonă care se întinde pe „10.955 km2 în Marea Mediterană,” înainte de a se întoarce în portul Antalya, în sudul Turciei. Acest anunţ vine înaintea Consiliului European programat pentru 10 şi 11 decembrie, care va aborda problema punerii în aplicare a unor noi sancţiuni împotriva Turciei din cauza activităţilor sale controversate de explorare în Mediterana.
 
Descoperirea din ultimii ani a câmpurilor mari de gaz din estul Mediteranei a stârnit dispute teritoriale între Turcia, Grecia şi Cipru, după ce Ankara a condus misiuni de explorare în apele revendicate de Atena şi Nicosia. Tensiunile dintre Turcia şi Grecia s-au intensificat odată cu explorarea insulei greceşti Kastellorizo, din august, cu nava Oruc Reis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici