Ucraienii au pierderi masive pentru că sunt prost instruiţi şi NATO nu înţelege tipul de război dus de Rusia împotriva Ucrainei, dezvăluie un sergent anonim pentru INSIDER

  • Un articol de pe INSIDER susţine că trupele ucrainene sunt lăsate în izbelişte de către NATO după ce sunt instruite 35 de zile în Marea Britanie în maniera ca şi cum ar duce un război în Irak sau în Afganistan.
  • Ucraina primeşte ajutor militar şi financiar consistent de la SUA şi Marea Britanie, dar şi un tip de instruire militară mai degrabă specifică războaielor duse în Orientul Mijlociu între anii 1991-2021.
  • Un sergent ucrainean anonim dezvăluie că instructorii occidentali nu sunt experimentaţi cu tipul de război pe care îl duce Rusia împotriva Ucrainei.
4327 afișări
Imaginea articolului Ucraienii au pierderi masive pentru că sunt prost instruiţi şi NATO nu înţelege tipul de război dus de Rusia împotriva Ucrainei, dezvăluie un sergent anonim pentru INSIDER

Volodimir Zelenski, Facebook

Ucrainenii nu sunt pregătiţi corespunzător de instructorii NATO pentru a-şi apăra ţara de invazia rusească şi nici nu învaţă tehnici demne unui război purtat în anii 2020. 

Instruirea occidentală este limitată, iar instructorii au cunoştinţe doar de război specific anilor 1990-2010 desfăşurat într-o ţară aridă, nu una cu climat temperat ca cel al Ucrainei, a raportat platforma media openDemocracy.

„Nu vreau să spun nimic rău despre partenerii noştri, dar ei nu prea înţeleg situaţia noastră şi modul în care luptăm”, a declarat pentru openDemocracy un sergent superior de informaţii din Brigada 41 Mecanizată. 

Aproximativ 63.000 de soldaţi ucraineni au fost antrenaţi în Occident, mai ales în Marea Britanie şi Germania, conform raportului ce a fost citat de INSIDER

Toţi au fost instruiţi în 35 de zile, potrivit presei britanice, iar pregătirea nu se raportează la realitatea curentă. 

Membrii Brigăzii 41 din Ucraina au dezvăluit că instructorii NATO le dădeau exemple din conflictul din Orientul Mijlociu, ca Irak sau Afganistan.

Dar războiul ruso-ucrainean este cu totul diferit. Sergentul, care a preferat să rămână anonim, mai spune că  instructorii occidentali au experienţă în războiul urban şi în zone de deşert, dar în Ucraina, o mare parte a luptei se desfăşoară pe teren plat sau în păduri. 

Statele Unite, împreună cu Marea Britanie, au condus mai multe operaţiuni militare în Irak şi Afganistan, precum şi bombardamente la distanţă în ţări ca Yemen, Siria, Pakistan, Libia şi Somalia pentru combaterea terorismului jihadist. 

Afganistan le-a pricinuit dificulăţi trupelor americane din cauza reliefului muntos, la fel cum s-a întâmplat şi în Vietnam din cauza junglei dense şi a tunelurilor subterane în anii 1965-1973. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici