Ucraina a cerut Occidentului să furnizeze 300 de lansatoare de rachete şi 500 de tancuri

Ucraina a cerut Occidentului să furnizeze 300 de lansatoare de rachete, 500 de tancuri şi 1.000 de obuziere înainte de o întâlnire cheie care va avea loc miercuri.

1066 afișări
Imaginea articolului Ucraina a cerut Occidentului să furnizeze 300 de lansatoare de rachete şi 500 de tancuri

Solicitarea a fost făcută public luni pe Twitter de Mikhailo Podoliak, un consilier prezidenţial cheie, care a susţinut că Ucraina are nevoie de "paritate cu armele grele" pentru a învinge Rusia şi a pune capăt războiului, conform The Guardian.

Acest lucru ar necesita, a spus el, 300 de sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS) - cu mult mai mult decât cele aproximativ şapte angajate până acum de SUA şi Marea Britanie - şi mai mult decât cele 60 sau mai multe despre care alţi consilieri au spus anterior că ar satisface nevoile sale.

Lista completă a lui Podoliak includea, de asemenea, "1.000 de obuziere" din standardul NATO de 155 mm, de câteva ori mai mult decât ceea ce a fost trimis până acum. SUA, principalul furnizor de arme, a livrat 109 până la sfârşitul lunii mai.

Miercuri, la Bruxelles, are loc o reuniune specială a miniştrilor apărării, care va fi prezidată de Lloyd Austin, secretarul american al apărării, pentru a discuta despre viitoarele donaţii de arme, aceasta fiind a treia reuniune de acest fel de la începutul războiului. Ben Wallace, omologul său britanic, se numără printre cei care urmează să participe.

Reuniunea are loc într-un moment în care armata ucraineană se străduieşte să reziste unui asalt intens condus de artileria rusă asupra regiunii sale estice Donbas şi pierde, în unele zile, 200 de soldaţi ucişi în luptă, în cele mai grele lupte din Europa de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici