Ucraina completează chestionarul pentru aderarea la Uniunea Europeană

  • Ucraina a completat un chestionar care va constitui punctul de plecare pentru aderarea la UE
  • Uniunea Europeană va decide în urma analizei chestionarului dacă Kievul îndeplineşte condiţiile
  • Preşedintele Comisiei Europene a promis o admitere mai rapidă a cererii Ucrainei de a intra în Uniune
379 afișări
Imaginea articolului Ucraina completează chestionarul pentru aderarea la Uniunea Europeană

Sursa foto: MediafaxFoto

Oficialii de la Kiev au completat un chestionar care va constitui punctul de plecare pentru ca Uniunea Europeană să poată decide cu privire la aderarea Ucrainei în viitorul apropiat, relatează Reuters.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a înmânat chestionarul lui Zelenski în timpul vizitei sale la Kiev din 8 aprilie, promiţând o începere mai rapidă a cererii Ucrainei de a deveni membră a UE, în contextul invaziei ruse.

„Documentul a fost completat astăzi de partea ucraineană. Ne aşteptăm ca recomandarea... să fie pozitivă, iar apoi mingea va fi în curtea statelor membre UE”, a declarat Ihor Zhovkva, adjunctul şefului de cabinet al preşedintelui Volodimir Zelenski.

Comisia Europeană va trebui să emită o recomandare privind conformitatea Ucrainei cu criteriile necesare de aderare. Zhovkva a adăugat că Ucraina se aşteaptă să dobândească statutul de ţară candidată la aderarea la UE în iunie, în cadrul unei reuniuni programate a reuniunii Consiliului European.

Consiliul European se va întruni în perioada 23-24 iunie.

"În continuare, va trebui să începem discuţiile de aderare. Şi odată ce vom începe aceste discuţii, putem vorbi deja despre aderarea deplină a Ucrainei la UE", a conchis Zhovkva.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici