Ucraina susţine că a fabricat pelerine care fac soldaţii invizibili în faţa camerelor de termoviziune

Lunetiştii ucraineni urmează să primească "pelerine de invizibilitate" care îi pot ascunde de camerele termice ruseşti şi care sunt, de asemenea, impermeabile şi uşoare în lupta lor împotriva ruşilor.

414 afișări
Imaginea articolului Ucraina susţine că a fabricat pelerine care fac soldaţii invizibili în faţa camerelor de termoviziune

Sursa foto: Captură de ecran X/Twitter

Armata ucraineană a dezvoltat "pelerine de invizibilitate" pentru lunetiştii săi, pentru a-i ajuta să se ascundă de camerele de termoviziune ruseşti.
 
Aceste pelerine, care reţin căldura şi care sunt, de asemenea, impermeabile şi uşoare, le permit lunetiştilor să se facă invizibili pentru forţele ruseşti. Dronele ruseşti i-au detectat în trecut pe lunetiştii de elită ai Kievului, când se strecurau pe furiş în timpul nopţii, punându-i în pericol.
 
Hainele nou echipate, testate de forţele speciale, vor face ca trupele ucrainene să fie mult mai greu de urmărit. Mykhailo Fedorov, ministrul adjunct al Ucrainei pentru inovaţie, a declarat că pelerinele, denumite "Brave 1", vor fi o schimbare totală pentru forţele Kievului.
 
El a spus: "Mantia blochează radiaţiile de căldură şi îi face pe luptători invizibili pentru inamic. De exemplu, va fi folosită de lunetişti sau de forţele pentru operaţiuni speciale care îndeplinesc sarcini de luptă. Mantia de invizibilitate este doar una dintre evoluţiile care vor contribui la salvarea vieţilor soldaţilor noştri de pe front. Acum avem nevoie de şi mai multe".
 
La începutul acestei luni, un spion rus care încerca să se infiltreze sub acoperire într-una dintre cele mai secrete "şcoli de drone" din Ucraina a fost capturat în urma unei operaţiuni de amploare. Ofiţerii serviciilor de securitate ucrainene l-au prins pe bărbat în centrul oraşului Kiev, încercând să fotografieze pe ascuns poziţii militare în numele Moscovei. Acesta fusese recrutat online de către spionii FSB ai preşedintelui rus Vladimir Putin după ce a postat pe internet mai multe comentarii care respingeau poziţia Ucrainei.
 
Spionii de la Moscova l-au contactat apoi şi l-au recrutat ca agent, spunându-i să se infiltreze într-o şcoală de drone. Bărbatul a fost fotografiat în timp ce era dus la închisoare de doi agenţi de securitate ucraineni care purtau cagule pentru a-şi ascunde identitatea. Surse au declarat pentru Daily Mirror că arestarea bărbatului în vârstă de 49 de ani este "extrem de importantă", deoarece arată cât de disperată este Rusia să încerce să distrugă dronele de război ale Ucrainei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici