UE a publicat pentru prima dată ce sancţiuni va aplica Rusiei. De la banci la comerţ, iată lista completă

Ursula von der Leyen şi Charles Michel, preşedinţii Comisiei Europene şi Consiliului European, au emis o declaraţie care prezintă pentru prima dată domeniile în care UE doreşte să aplice sancţiuni Rusiei.

5264 afișări
Imaginea articolului UE a publicat pentru prima dată ce sancţiuni va aplica Rusiei. De la banci la comerţ, iată lista completă

UE a publicat pentru prima dată ce sancţiuni va aplica Rusiei. De la banci la comerţ, iată lista completă

Anunţul vine după ce ieri seara Vladimir Putin a recunoscut independeţa a două regiuni ce aparţin de Ucraina. Mai tărziu în noapte trupele ruse au intrat în Doneţk şi Luhansk.

Propunerile de sancţiuni vor trebui să întrunească sprijinul unanim al statelor membre ai căror miniştri de externe se reunesc în această după-amiază.

Pachetul conţine următoarele propuneri:

  • să îi vizeze pe cei care au fost implicaţi în decizia ilegală.
  • să vizeze băncile care finanţează operaţiunile militare ruseşti şi alte operaţiuni în aceste teritorii.
  • să vizeze capacitatea statului şi a guvernului rus de a avea acces la pieţele de capital şi la serviciile UE, pentru a limita finanţarea politicilor care întreprind acţiuni agresive.
  • să vizeze comerţul din cele două teritorii controlate de Rusia către şi dinspre UE, pentru a se asigura că cei responsabili resimt în mod clar consecinţele economice ale acţiunilor lor ilegale şi agresive.

CITEŞTE AICI Trupele lui Putin, în Donbas. Germania suspendă proiectul Nord Stream 2, britanicii anunţă sancţiuni pentru 5 bănci ruseşti

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici