UE cere aducerea în faţa justiţiei a coloniştilor israelieni care au atacat localităţi palestiniene

Sven Kuhn von Burgsdorff, şeful delegaţiei Uniunii Europene în relaţia cu autorităţile palestiniene, a cerut vineri aducerea în faţa justiţiei a coloniştilor israelieni care au comis atacuri în localităţi palestiniene din Cisiordania, informează agenţia Reuters.

569 afișări
Imaginea articolului UE cere aducerea în faţa justiţiei a coloniştilor israelieni care au atacat localităţi palestiniene

"Este absolut necesar să fie dispusă tragerea la răspundere, autorii trebuie aduşi în faţa justiţiei, iar cei care şi-au pierdut proprietăţile trebuie compensaţi", a declarat Sven Kuhn von Burgsdorff, şeful delegaţiei UE în Cisiordania şi Fâşia Gaza.

Yoav Gallant, ministrul israelian al Apărării, a emis ordine de arest administrativ pentru doi suspecţi, după ce o instanţă judiciară a dispus eliberarea a şapte indivizi care fuseseră reţinuţi pentru atacuri.

Administraţia Statelor Unite i-a cerut premierului Benjamin Netanyahu să se distanţeze de ameninţările ministrului de Finanţe, Bezalel Smotrich, privind desfiinţarea localităţii palestiniene Huwara.

Violenţele atribuite coloniştilor au avut loc după ce doi fraţi israelieni au fost împuşcaţi mortal, duminică, în apropierea coloniei Har Bracha. Imediat după atac, colonişti israelieni au atacat case palestiniene din localitatea Huwara, situată la periferia oraşului Nablus. Aproximativ 30 de locuinţe au suferit daune, unele fiind incendiate. De asemenea, au fost incendiate zeci de vehicule palestiniene, atât în localitatea Huwara, cât şi în Burin şi Asira al-Qabaliyya. În localitatea Zaatara, un palestinian în vârstă de 37 de ani a fost împuşcat mortal de colonişti israelieni. Iniţial, zece indivizi suspectaţi de implicare în violenţele comise de colonişti au fost reţinuţi scurt timp de autorităţile israeliene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici