UE: Condiţiile pentru finalizarea acordului comercial cu Mercosur nu sunt încă îndeplinite

Condiţiile care ar permite UE să încheie un acord comercial cu grupul de ţări sud-americane Mercosur nu au fost îndeplinite, a declarat miercuri vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, Maros Sefcovic. Totuşi, discuţiile continuă.

162 afișări
Imaginea articolului UE: Condiţiile pentru finalizarea acordului comercial cu Mercosur nu sunt încă îndeplinite

UE: Condiţiile pentru finalizarea acordului comercial cu Mercosur nu sunt încă îndeplinite

Acordul de liber schimb planificat a fost supus unei analize politice în ultimele săptămâni, pe fondul protestelor fermierilor care spun că munca lor e subminată de importurile ieftine din ţări care nu respectă standardele stricte de mediu ale UE, scrie Reuters.

,,Evaluarea Comisiei este că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru încheierea acordului cu Mercosur", a declarat Sefcovic în Parlamentul European.

Uniunea Europeană şi blocul Mercosur, format din Argentina, Brazilia, Paraguay şi Uruguay, poartă discuţii de ani în şir cu privire la acest acord, UE insistând, în cadrul negocierilor recente, asupra unor asigurări mai puternice privind schimbările climatice şi defrişările.

Franţa, spre exemplu, şi-a exprimat în repetate rânduri rezervele faţă de acordul UE - Mercosur, iar preşedintele Emmanuel Macron a declarat săptămâna trecută la Bruxelles că ar fi imposibil să se încheie negocierile în condiţiile actuale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici