UE impune sancţiuni suplimentare contra Iranului din cauza încălcării drepturilor omului

Consiliul Uniunii Europene a impus, luni, sancţiuni împotriva unor persoane şi entităţi din Iran acuzate de implicare în abuzuri în materie de drepturile omului, inclusiv în acţiuni de reprimare a disidenţilor.

122 afișări
Imaginea articolului UE impune sancţiuni suplimentare contra Iranului din cauza încălcării drepturilor omului

UE impune sancţiuni suplimentare contra Iranului din cauza încălcării drepturilor omului

"Consiliul UE a decis, astăzi, impunerea de măsuri restrictive asupra a încă cinci persoane şi a două entităţi responsabile de încălcări ale drepturilor omului în Iran. Noile sancţiuni îl vizează inclusiv pe comandantul Unităţii de Ordine Publică a Poliţiei din Teheran (...) şi un individ implicat în cazul Maryam Arvin, o avocată arestată brutal, tratată abuziv şi decedată din cauza activităţilor de apărare a protestatarilor. Sancţiunile îl vizează şi pe purtătorul de cuvânt al Poliţiei iraniene şi pe secretarul Consiliului Suprem din domeniul Cibernetic (SCC), autoritatea responsabilă de activităţi de reprimare în spaţiul cibernetic", anunţă Consiliul UE, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Cele două entităţi sancţionate sunt Fundaţia de Cooperare a Gardienilor Revoluţiei Islamice şi Organizaţia Studenţească Basij, acuzate de activităţi de reprimare a protestelor.

Sancţiunile Uniunii Europene vizează în total 216 persoane şi 37 de entităţi din Iran.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici