UE înclină spre interzicerea utilizării reţelelor 5G de către Huawei

Recomandările Bruxelles-ului au fost implementate deocamdată doar de o treime din cele 27 de ţări.

147 afișări
Imaginea articolului UE înclină spre interzicerea utilizării reţelelor 5G de către Huawei

UE înclină spre interzicerea utilizării Huawei pentru reţelele 5G

Comisia Europeană are în vedere introducerea unei interdicţii obligatorii pentru ţările membre de a folosi tehnologiile oferite de Huawei în dezvoltarea şi lansarea reţelelor lor 5G, spun surse apropiate dosarului pentru presa internaţională.

Recomandările formulate de Bruxelles în 2020 pentru a proteja infrastructura critică de furnizorii consideraţi „cu risc ridicat” precum gigantul chinez au fost implementate doar de o treime din cele 27 de state, subliniază aceleaşi surse.

Comisarul UE, Thierry Breton, a reamintit, aşadar, guvernelor „urgenţa de a acţiona pentru a nu crea vulnerabilităţi grave” pentru „securitatea colectivă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici