UE îndeamnă Rusia să evite orice intervenţie în Belarus: Trebuie să respecte "alegerile democratice" ale cetăţenilor

  • UE cere Rusiei să evite orice intervenţie în Belarus
  • Josep Borrell: Rusia trebuie să respecte "alegerile democratice" ale cetăţenilor din Belarus
  • Vladimir Putin a anunţat că a pregătit o unitate specială pentru o posibilă intervenţie în Belarus
647 afișări
Imaginea articolului UE îndeamnă Rusia să evite orice intervenţie în Belarus: Trebuie să respecte "alegerile democratice" ale cetăţenilor

Uniunea Europeană a îndemnat, vineri, Rusia să evite o intervenţie în Belarus şi să respecte "alegerile democratice" ale poporului belarus, în contextul în care preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că a pregătit o unitate specială care ar putea fi mobilizată în caz de necesitate.

"Dacă Rusia respectă independenţa şi suveranitatea unei naţiuni, trebuie să respecte şi dorinţele şi alegerile democratice ale poporului belarus", a declarat vineri Josep Borrell, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

"Am auzit de nenumărate ori Rusia anunţând că ceea ce se întâmplă în Belarus este o afacere internă şi că nu vrea interferenţe externe. Presupun că acest lucru este valabil şi în privinţa sa", a subliniat Josep Borrell, citat de cotidianul Le Figaro.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat joi, într-un interviu acordat postului Rossiya 1TV, că omologul său din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, i-a cerut să îi pună la dispoziţie "o unitate de rezervă a poliţiei", precizând că a făcut acest lucru. "Am stabilit să nu folosim această unitate decât dacă situaţia va fi scăpată de sub control", a precizat Vladimir Putin.

În Belarus au izbucnit proteste masive după scrutinul prezidenţial desfăşurat pe 9 august. Opoziţia contestă realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, acuzând că scrutinul a fost fraudat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
rusia,
belarus

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici