UE şi Marea Britanie au iniţiat procedura de scindare la Organizaţia Mondială a Comerţului

Uniunea Europeană şi Marea Britanie au iniţiat demersurile oficiale pentru scindare la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), în perspectiva producerii Brexit, în martie 2019, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1713 afișări
Imaginea articolului UE şi Marea Britanie au iniţiat procedura de scindare la Organizaţia Mondială a Comerţului

UE şi Marea Britanie au iniţiat procedura de scindare la Organizaţia Mondială a Comerţului

Organizaţia Mondială a Comerţului a elaborat două proiecte de documente prin care drepturile şi obligaţiile în materie de relaţii comerciale ale Uniunii Europene şi Marii Britanii vor fi separate.

„Este vorba de reproducerea concesiilor şi angajamentelor aplicabile Marii Britanii ca parte a Uniunii Europene. Este un moment crucial, în contextul în care pregătim ieşirea din UE”, a declarat Julian Braithwaite, ambasadorul britanic la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC).

Până acum, Uniunea Europeană a reprezentat Marea Britanie la Organizaţia Mondială a Comerţului, iar drepturile Marii Britanii nu erau configurate în mod distinct, deşi naţiunea a fost mereu şi membră individuală a organizaţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici