UE şi SUA au încheiat acordul cu privire la protecţia datelor personale

Uniunea Europeană şi Statele Unite au încheiat un acord cu privire la protecţia datelor personale împărtăşite în cadrul anchetelor vizând fapte penale sau de terorism, a a anunţat comisarul european însărcinat cu Justiţia, relatează Reuters în pagina electronică.

176 afișări
Imaginea articolului UE şi SUA au încheiat acordul cu privire la protecţia datelor personale

UE şi SUA au încheiat acordul cu privire la protecţia datelor personale (Foto: Shutterstock / Mediafax Foto)

Acest "acord global", parafat după patru ani de negocieri, vizează să protejeze atât datele personale schimbate de către serviciile de poliţie şi autorităţile judiciare europene şi americane, cât şi pe cele schimbate între companii şi serviciile de securitate.

"Acest lucru le va oferi cetăţenilor europeni garanţia unui drept la protecţia datelor lor în faţa justiţiei americane", a declarat Vera Jourova marţi, precizând că acordul reprezintă o etapă esenţială în consolidarea dreptului la viaţă privată.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici