Obama vrea consolidarea protecţiei datelor personale pe Internet

Preşedintele Barack Obama a prezentat luni mai multe proiecte de lege vizând consolidarea protecţiei datelor personale pe Internet, nişte texte care înăspresc şi armonizează reglementările aflate în vigoare.

140 afișări
Imaginea articolului Obama vrea consolidarea protecţiei datelor personale pe Internet

Obama vrea consolidarea protecţiei datelor personale pe Internet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În prezent, fiecare stat sau aproape (fiecare) are câte o lege. Asta creează confuzie şi costă scump", a subliniat Obama într-un discurs susţinut la Federal Trade Commission (FTC), Agenţia federală pentru apărarea consumatorilor şi controlul concurenţei.

Subliniind asupra numărului incalculabil de tranzacţii care se fac în prezent online - "Secret Service nu mă lasă să fac aşa ceva, dar ştiu că alţii o fac", a glumit el - Obama a insistat asupra necesităţii unei reglementări clare şi pe înţelesul tuturor.

"Dacă vrem să fim conectaţi, trebuie să fim şi protejaţi", a subliniat şeful statului, evocând "o problemă tot mai mare, care costă miliarde de dolari".

Legea pentru protecţia şi notificarea datelor personale va obliga firmele să-şi avertizeze clienţii în termen de 30 de zile de la data descoperirii piratării datelor acestora.

Preşedintele american a prezentat, de asemenea, un proiect de lege privind protecţia datelor digitale ale studenţilor, care prevede împiedicarea vânzării datelor personale ale studenţilor unor terţi dacă nu are legătură cu un program educativ. Ea interzice totodată firmelor să trimită publicitate ţintită pe baza datelor colectate în cadrul educativ.

"Sper că membrii Congresului se vor alătura acestei mişcări naţionale în favoarea protecţiei vieţii private a copiilor noştri", a adăugat Obama, apreciind că acest tip de proiecte de lege ar fi necesar să fie susţinute masiv, dincolo de rivalităţile dintre democraţi şi republicani.

În momentul în care Obama îşi încheia discursul, o grupare care se reclama ca făcând parte din organizaţia Statul Islamic (SI) pirata conturile de YouTube şi Twitter ale Comandamentului Militar American în Orientul Mijlociu (CENTCOM).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici