UE vrea să impună taxe vamale de până la 68% la importurile de panouri solare din China

Uniunea Europeană (UE) intenţionează să impună taxe vamale de până la 67,9% la importurile de panouri solare din China, pentru a combate politica de dumping a companiilor chineze, potrivit unui oficial european.

547 afișări
Imaginea articolului UE vrea să impună taxe vamale de până la 68% la importurile de panouri solare din China

UE vrea să impună taxe vamale de până la 68% la importurile de panouri solare din China (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Taxele de import vor afecta peste 100 de companii din China şi se vor situa în medie la 47,6%. Introducerea taxelor reprezintă rezultatul preliminar al unei investigaţii antidumping deschisă de Comisia Europeană în luna septembrie a anului trecut, a spus oficialul citat, citat de Bloomberg.

Ancheta se va încheia în luna decembrie, iar până atunci guvernele UE vor decide dacă introduc tarife antidumping pentru o perioadă de cinci ani.

Investigaţia CE vizează importuri de 21 de miliarde de euro în UE în 2011, constând din panouri solare şi coponente ale acestora provenind din China. Companiile europene cer introducerea de tarife ridicate pentru a se proteja de concurenţa intensă din China, după ce Statele Unite au adoptat măsuri similare. Europa reprezintă mai mult de jumătate din piaţa globală a panourilor solare fotovoltaice.

China se opune introducerii oricăror bariere comerciale şi va încerca ă protejeze interesele companiilor chineze din domeniu, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Comerţului de la Beijing.

Companiile din China controlează peste 80% din piaţa europeană a echipamentelor folosite în producţia energiei solare, inclusiv panouri solare, faţă de aproape 0% în 2004, potrivit datelor EU.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici