Un avion de tip MiG-29 s-a prăbuşit în Bulgaria, fără a se înregistra victime

Un avion de tip MiG-29 al Forţelor aeriene bulgare s-a prăbuşit joi în Bulgaria, fără a face victime, cei doi piloţi reuşind să se catapulteze la timp, a anunţat Ministerul Apărării.

256 afișări
Imaginea articolului Un avion de tip MiG-29 s-a prăbuşit în Bulgaria, fără a se înregistra victime

Un avion de tip MiG-29 s-a prăbuşit în Bulgaria, fără a se înregistra victime (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Accidentul s-a produs în cadrul unui antrenament bulgaro-american, a precizat ministerul într-un comunicat.

Avionul de vânătoare de fabricaţie rusă a luat foc în timpul unui zbor de antrenament, înainte de a se prăbuşi în apropierea satului Ţarimir, din regiunea Plovdiv (sud).

Cei doi piloţi s-au catapultat şi nu au fost răniţi, potrivit ministerului, care nu menţionează eventuale pagube sau victime la sol.

Incidentul face obiectul unei anchete. Toate zborurile de antrenament de la baza Graf Ignatievo, folosită în comun de Bulgaria şi Statele Unite, au fost anulate, conform ministerului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici