Un bărbat nebun de gelozie a mers la şcoala unde preda iubita lui şi a împuşcat-o, apoi s-a sinucis. CEDO a tăiat în carne vie

  • În Georgia, poliţia din capitala Tbilisi a ignorat mesajele referitoare la violenţa unui bărbat care îşi ameninţa iubita că o ucide.
  • Până la urmă, bărbatul şi-a dus planul până la capăt, omorând-o pe femeie cu sârge rece.
  • Pasivitatea autorităţilor n-a trecut neobservată, fiind taxată de CEDO, care a condamnat Georgia în acest caz.
3908 afișări
Imaginea articolului Un bărbat nebun de gelozie a mers la şcoala unde preda iubita lui şi a împuşcat-o, apoi s-a sinucis. CEDO a tăiat în carne vie

Un bărbat nebun de gelozie a mers la şcoala unde preda iubita lui şi a împuşcat-o, apoi s-a sinucis. CEDO tăiat în carne vie

În anul 2013, o femeie din Tbilisi, capitala Georgiei, s-a mutat împreună cu fiica sa, în vârstă de 6 ani, la iubitul său, în casa părinţilor lui.
După o perioadă, în casă au început certurile între cei doi parteneri.

Primul care a sunat la poliţie a fost chiar tatăl lui, care le-a declarat oamenilor legii că gelozia l-a transformat pe fiul său într-o persoană instabilă mental şi îl făcea să-şi ameninţe partenera că o va ucide.

Apoi, în decurs de 6 luni, pe adresa poliţiei au tot existat solicitări de ajutor de cel puţin 11 ori, apelurile venind din partea femeii şi a mamei acesteia. Poliţia ştia din mărturiile celor implicaţi că bărbatul suferea de gelozie patologică şi avea alte instabilităţi mentale.

Gruzinul avea dificultăţi în gestionarea furiei şi, în plus, cazierul cuprindea antecedente penale şi antecedente de abuz de droguri şi de alcool.
Pe 17 octombrie 2014, bărbatul a mers la locul de muncă al iubitei şi i-a cerut să iasă din sala de clasă unde ţinea o lecţie pentru elevi. Pe hol, a împuşcat-o mortal. Imediat, s-a sinucis cu aceeaşi armă.

Somnul poliţiei a întreţinut un monstru

Deşi alertată, Poliţia n-a mişcat un deget, ca să prevină crimele. Neglijenţele care au dus la petrecerea acestui caz terifiant au fost amendate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care a condamnat azi Georgia în cauza Tkhelidze din cauza neluării de către poliţie a unor măsuri pentru apărarea unei victime a violenţei domestice, după ce femeia a fost ucisă de abuzator.

Curtea de la Strasbourg a constatat mai multe probleme majore din partea autorităţilor de aplicare a legii. Poliţia nu a luat în considerare pericolul perceput de victimă şi a catalogat incidentele „altercaţie familială minoră”, scrie vedemjust.ro.

Ar fi putut să emită imediat ordin de protecţie. Inactivitatea poliţiei este de neiertat mai ales că violenţa împotriva femeilor, inclusiv violenţa domestică, este o problemă sistemică majoră care afecta societatea la momentul faptelor:  87% din victime sunt femei.

Curtea a constat încălcarea din partea Georgiei a articolului 2 (dreptul la viaţă) şi articolului 14 (interzicerea discriminării) din CEDO.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici