Un bulevard care poartă numele lui Vaclav Havel a fost inaugurat la Gdansk

Un bulevard care poartă numele lui Vaclav Havel, fostul preşedinte ceh şi erou al luptei anticomuniste decedat duminică la vârsta de 75 de ani, a fost inaugurat vineri la Gdansk, a anunţat Primăria acestui oraş din nordul Poloniei.

116 afișări
Imaginea articolului Un bulevard care poartă numele lui Vaclav Havel a fost inaugurat la Gdansk

Un bulevard care poartă numele lui Vaclav Havel a fost inaugurat la Gdansk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Când dispare cineva ca el, este normal ca Gdansk, oraş al libertăţii şi simbol al transformărilor democratice din Europa Centrală şi de Est, să îl onoreze pe Vaclav Havel", a declarat primarul din Gdansk, Pawel Adamowicz, citat de agenţia PAP.

Consilierii municipali au decis miercuri să numească "aleea Vaclav Havel" o arteră lungă de doi kilometri situată în sudul oraşului Gdansk, fieful în 1980 al sindicatului polonez Solidaritatea şi oraşul liderului său istoric Lech Walesa.

Inaugurarea a avut loc cu câteva ore înainte de funeraliile lui Vaclav Havel desfăşurate la Praga, în prezenţa a numeroşi lideri şi personalităţi internaţionale, precum preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, secretarul de Stat american, Hillary Clinton, şi soţul său, fostul preşedinte american Bill Clinton, precum şi premierul britanic David Cameron şi fostul preşedinte polonez Lech Walesa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici