Un căutător de aur amator a descoperit o pepită uriaşă cu un detector de metale: valorează o avere

Minunea s-a întâmplat în statul australian Victoria.

4962 afișări
Imaginea articolului Un căutător de aur amator a descoperit o pepită uriaşă cu un detector de metale: valorează o avere

Un căutător de aur amator a descoperit o pepită uriaşă cu un detector de metale: valorează o avere

Nu este o coincidenţă faptul că teritoriul dintre Ballarat, Bendigo şi St Arnaud, în statul australian Victoria, este supranumit „triunghiul de aur”. De fapt, în secolul al XIX-lea a făcut averea multor căutători de pepite.

Cu toate acestea, chiar şi în cele mai frumoase vise ale sale, un bărbat care dorea să rămână anonim nu s-ar fi gândit niciodată să găsească o piatră care să conţină 2,6 kilograme de metal preţios.

Totuşi, exact asta i s-a întâmplat în noiembrie graţie  detectorului său de metale: un dispozitiv pentru amatori care s-a dovedit a fi providenţial în a-i permite să pună mâna pe o piatră care, la preţurile actuale (adică peste 58.000 de euro pe kilogram), i-a adus echivalentul a circa 150.000 de euro.

Primul care a descoperit valoarea blocului, cu o greutate totală de 4,6 kilograme, a fost managerul unui magazin de aur la care norocosul hobby a apelat în oraşul Geelong, nu departe de Melbourne. „A scos această piatră din rucsac, mi-a aruncat-o în mână şi m-a întrebat: „Crezi că valorează 10.000 de dolari?”, a spus comerciantul, scrie news.com.au.

„Încearcă cu 100.000”, a fost răspunsul lui, la prima vedere. Nu a greşit. „Se întâmplă ca marile companii să găsească în subteran pepitele mari – a explicat el ulterior –, dar dacă vorbim despre detectoare de metale, acesta este cel mai mare pe care l-am văzut vreodată. Este una dintre acele piese care schimbă vieţi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici