Un consilier al preşedintelui Donald Trump în campania electorală din 2016 crede că Ucraina, şi nu Rusia, se află în spatele publicării emailurilor private ale democraţilor

Un important consilier al lui Trump în campania electorală din 2016 a avansat ideea că Ucraina, şi nu Rusia, s-a aflat în spatele atacului cibernetic în urma căruia au fost publicate emailurile private ale Partidului Democrat, au arătat documente ale anchetei lui Robert Mueller, potrivit Reuters.

522 afișări
Imaginea articolului Un consilier al preşedintelui Donald Trump în campania electorală din 2016 crede că Ucraina, şi nu Rusia, se află în spatele publicării emailurilor private ale democraţilor

Un consilier al preşedintelui Donald Trump în campania electorală din 2016, crede că Ucraina, şi nu Rusia, se află în spatele publicării emailurilor private ale democraţilor

Departamentul de Justiţie a prezentat sâmbătă un rezumat de 500 de pagini ale interviurilor, e-mailuri şi alte documente legate de raportul lui Mueller care detaliază implicarea Rusiei în alegerile americane din 2016. Documetele au fost publicate după o luptă în instanţă cu BuzzFeed News şi CNN.

Documentele, dintre care unele au fost publicate sâmbătă de către site-urile de ştiri online, includ rezumate ale interviurilor FBI cu adjunctul şefului de campanie al lui Trump, Rick Gates, preşedintele campaniei, Paul Manafort, fostul său avocat Michael Cohen şi Steve Bannon, fostul consilier prezidenţial.

Gates le-a spus anchetatorilor pe 10 aprilie 2018 că Manafort în timpul campaniei din 2016 credea că atacyul cibernetic care a vizat e-mailuri ale Comitetului Naţional Democrat a fost „probabil” efectuat de ucraineni, nu de ruşi, au arătat documentele.

Aliaţii lui Trump au promovat ulterior acea teorie pentru a submina concluziile lui Mueller despre interferenţa rusă, dar a fost discreditat.

Documentele includ, de asemenea, corespondenţa prin e-mail între Bannon şi Jared Kushner, consilierul şi ginerele lui Trump, precum şi o „propunere de a obţine” şi analiza e-mailurile aparţinând fostului secretar de stat Hillary Clinton, care a fost trimisă la Bannon de către activistul conservator şi fosta angajată a Congresului SUA, Barbara Ledeen.

BuzzFeed a depus o cerere privind Legea pentru liberul acces la informaţii, solicitând toate documentele legate de ancheta fostului director FBI Robert Mueller şi un proces pentru a avea acces la documente.

Emailurile au fost publicate de site-ul WikiLeaks, al cărui fondator, Julian Assange, a fost acuzat de conspiraţie pentru comiterea unui atac cibernetic de către guvernul american în aprilie.

Taguri:
sua,
ucraina,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici