Un cunoscut site de rezervări turistice a fost sancţionat drastic pentru practici ilicite / Reacţia companiei

  • Booking a primit o amendă de peste 6 milioane de lire în Ungaria
  • Unul dintre motivele sancţiunii este expunerea reclamelor înşelătoare
  • Site-ul de rezervări turistice spune că politicile companiei vizează interesul clienţilor
472 afișări
Imaginea articolului Un cunoscut site de rezervări turistice a fost sancţionat drastic pentru practici ilicite / Reacţia companiei

Booking.com a fost amendat cu peste 6 milioane de lire pentru practici ilicite în Ungaria

Autoritatea de concurenţă din Ungaria a amendat site-ul de rezervări turistice Booking.com cu 6,1 milioane de lire pentru încălcarea legilor concurenţei. Publicitatea înşelătoare şi presiunea psihologică asupra clienţilor sunt unele dintre motivele sancţiunii, scrie New York Times.

Autorităţile au spus că au decis valoarea amenzii luând în condiserare veniturile companiei olandeze realizate pe piaţa maghiară.

„Booking.com a întreprins practici în afara legilor prin reclamele înşelătoare care susţineau posibilitatea anulării gratuite pentru unele spaţii de cazare, precum şi exercitarea unei presiuni psihologice agresive care să genereze rezervări mai rapide”, au susţinut acestea.

Booking şi-a exprimat dezămgirea faţă de decizia autorităţilor maghiare şi a susţinut că toate politicile companiei sunt realizate cu intenţia de a veni în sprijinul clienţilor.

Pe de alta parte, autoritatea a comunicat că anularea gratuită a rezervărilor era valabilă doar pentru un domeniu limitat de rezervări, iar clienţii erau oricum taxaţi întrucât Booking ar fi inclus suma în preţul final al cazării.

Momentan Booking.com nu are o filială în România, compania deţine un singur departament pentru relaţii hoteliere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici