Un fals şeic, folosit pentru a înşela cluburi de fotbal spaniole

Poliţia catalană a anunţat, miercuri, că a anihilat o reţea care se folosea de un fals şeic arab şi care a încercat să înşele mai multe firme şi cluburi de fotbal, între care şi gruparea de primă ligă spaniolă Getafe.

216 afișări

"Şapte persoane au fost arestate, între care doi şefi ai organizaţiei, pentru escrocherie, deturnare şi apartenenţă la o organizaţie infracţională", se arată în comunicatul poliţiei.

Membrii reţelei se prezentau ca intermediari ai unui şeic arab miliardar, care, promiteau ei, era pregătit să ajute firme în dificultate şi să investească până la cinci milioane de euro în diverse proiecte, cluburi de fotbal şi clinici.

Şeicul în cauză era de fapt un chelner brazilian, care, conform presei, era plătit cu 50 de euro pentru fiecare apariţie.

Ei au reuşit să semneze un contract cu gruparea Getafe pentru sezonul 2010-2011, promiţând până la 10 milioane de dolari dacă echipa se menţine în prima ligă. Clubul a rupt orice contact când a aflat că primele două cecuri erau fără acoperire.

Această reţea a organizat în martie un voiaj la Dubai alături de mai mulţi oameni de afaceri catalani pe care încercau să-i înşele.

În total, 12 potenţiale victime au fost audiate, iar poliţia nu exclude şi alte arestări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici