Un fost agent FBI dat dispărut în Iran din 2007 apare într-o înregistrare video postată de familie - VIDEO

Familia unui fost agent FBI, Robert Levinson, dat dispărut în Iran din 2007, a postat vineri pe site-ul său o înregistrare video în care acesta apare ca ostatic al unor necunoscuţi şi imploră Statele Unite să îl ajute să revină acasă.

414 afișări
Imaginea articolului Un fost agent FBI dat dispărut în Iran din 2007 apare într-o înregistrare video postată de familie - VIDEO

Un fost agent FBI dat dispărut în Iran din 2007 apare într-o înregistrare video postată de familie - VIDEO

În această înregistrare video, fostul agent al poliţiei federale americane vorbeşte cu o voce slabă, are faţa obosită, dar nu pare rănit.

Robert Levinson este îmbrăcat cu o cămaşă albă şi vorbeşte aşezat în faţa unui perete care pare să fie din beton, potrivit imaginilor postate pe site-ul familiei sale, helpboblevinson.com, care nu precizează cum au fost obţinute.

"Am fost tratat bine, dar am nevoie de ajutorul Guvernului american pentru a răspunde cererilor grupului care mă deţine de trei ani şi jumătate", afimă bărbatul, în vârstă de 63 de ani şi tatăl a şapte copii, într-o înregistrare video de 54 de secunde.

"Nu am o stare de sănătate foarte bună. În curând voi rămâne fără medicamente contra diabetului", adaugă el. "Vă rog, ajutaţi-mă să mă întorc acasă. O merit, după 33 de ani în serviciul Statelor Unite. Vă implor, ajutaţi-mă", spune Robert Levinson.

Înregistrarea video nu indică unde este reţinut şi nici de către cine. Nu se precizează nici când aceasta a fost filmată, dar dacă precizarea lui Robert Levinson referitoare la cei trei ani şi jumătate de captivitate este corectă, înregistrarea a avut loc la sfârşitul lui 2010.

Fostul agent, care s-a retras din FBI acum mai bine de zece ani, a fost dat dispărut pe insula iraniană Kish, în 2007, în timpul unei anchete asupra contrabandei cu ţigări.

Gardienii Revoluţiei (Pasdaran, armata ideologică de elită din Iran) au dezminţit, la începutul lui februarie, informaţii aflate în circulaţie pe Internet potrivit cărora ei l-ar fi plasat în detenţie.

Washingtonul anunţa la 3 martie că a primit indicii că acesta este în viaţă, fiind "deţinut undeva în Asia de Sud-Vest", şi cerea ajutorul Iranului în vederea eliberării sale. În general, expresia Asia de Sud-Vest desemnează regiunea care cuprinde Iranul, Afganistanul şi Pakistanul.

Soţia fostului agent şi un fiu al acestuia, David, apar, de asemenea, în înregistrarea postată pe site, lansând un apel către răpitori.

"Vă rog, spuneţi-ne ce vreţi, ajutaţi-ne să-l readucem pe tatăl nostru acasă", spune David. "Noi nu facem parte din niciun Guvern, nu suntem experţi ai regiunii. Voi sunteţi singurii care puteţi să ne ajutaţi (...). Am încercat să vă contactăm, dar nu aţi răspuns niciodată", adaugă el.

"Voi continua să fac tot ceea ce pot pentru a te aduce acasă în viaţă", spune soţia agentului, cu părul acoperit cu un văl. "Tot ceea ce vreau este ca familia noastră să fie din nou împreună", continuă ea. "Nu te vom abandona", adaugă femeia.

Difuzarea acestor imagini intervine într-un climat tot mai tensionat între Statele Unite şi Iran. Televiziunea iraniană a difuzat joi seara imagini cu un avion fără pilot, prezentat ca fiind un avion fără pilot american capturat de Iran. Unii parlamentari americani doresc adoptarea de noi sancţiuni contra regimului de la Teheran, în cadrul dosarului nuclear iranian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici