Un fost pilot acuzat că a încălcat legile SUA susţine că a lucrat fără să ştie cu un hacker chinez

Un fost pilot al Marinei americane, care face demersuri de a nu fi extrădat din Australia, fiind acuzat de SUA că a antrenat piloţi militari chinezi să aterizeze pe portavioane, a lucrat fără să ştie cu un hacker chinez, a declarat avocatul său.

Urmărește
3068 afișări
Imaginea articolului Un fost pilot acuzat că a încălcat legile SUA susţine că a lucrat fără să ştie cu un hacker chinez

Sursa foto: AP

Daniel Duggan, în vârstă de 55 de ani, cetăţean australian naturalizat, se temea că solicitările agenţiilor de informaţii occidentale pentru informaţii sensibile îi puneau familia în pericol, a arătat avocatul acestuia, potrivit Reuters.

Duggan neagă acuzaţiile potrivit cărora ar fi încălcat legile americane privind controlul armelor. El se află într-o închisoare australiană de maximă securitate de la arestarea sa din 2022, după ce s-a întors după şase ani de muncă la Beijing.

Autorităţile americane au găsit corespondenţă cu Duggan pe dispozitivele electronice confiscate de la hackerul chinez Su Bin, a declarat avocatul lui Duggan, Bernard Collaery.

Cazul lui Duggan privind extrădarea va fi judecat luna aceasta la un tribunal din Sydney.

Hackerul Su Bin, arestat în Canada în 2014, a pledat vinovat în 2016 pentru furtul de proiecte de avioane militare americane prin piratarea marilor contractori din domeniul apărării din SUA.

Duggan îl cunoştea pe Su Bin ca broker pentru compania chineză de stat de aviaţie AVIC, a arătat avocatul Collaery, iar cazul de piraterie informatică "nu are nicio legătură cu clientul meu". Deşi este posibil ca Su Bin să fi avut legături cu agenţi chinezi, acest lucru îi era necunoscut lui Duggan", a mai arătat avocatul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici