Un fost premier finlandez va candida la preşedinţie. Stubb şi-a anunţat oficial intenţia

Fostul prim-ministru finlandez Alexander Stubb a declarat recent că va candida la alegerile prezidenţiale din Finlanda, care vor avea loc în ianuarie 2024.

196 afișări
Imaginea articolului Un fost premier finlandez va candida la preşedinţie. Stubb şi-a anunţat oficial intenţia

Sursa foto: Hepta

Anunţul lui Alexander Stubb a venit după ce duminică premierul în exerciţiu Petteri Orpo i-a cerut să devină candidatul partidului Coaliţia Naţională.

„În această situaţie geopolitică răspunsul este fără echivoc: când patrie sună, atunci răspundem”, a spus Stubb reporterilor.

Stubb, în prezent profesor şi director al Institutului Universitar European din Florenţa, Italia, a deţinut mai multe posturi ministeriale înainte de a ocupa funcţia de prim-ministru între 2014 şi 2015.

Printre cei care şi-au anunţat candidaturile pentru alegerile prezidenţiale se numără fostul ministru de externe al Finlandei Pekka Haavisto, academicianul Mika Aaltola şi guvernatorul Băncii Finlandei, Olli Rehn.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici