Un grup armat a răpit mai mulţi jurnalişti ai unui post privat de televiziune din Libia

Un grup armat a luat cu asalt, joi, la Tripoli sediul unei televiziuni private apropiate de liberali şi l-a răpit pe directorul postului şi patru jurnalişti, a anunţat Comisia pentru Drepturile Omului din Adunarea Naţională.

186 afișări
Imaginea articolului Un grup armat a răpit mai mulţi jurnalişti ai unui post privat de televiziune din Libia

Un grup armat a răpit mai mulţi jurnalişti ai unui post privat de televiziune din Libia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Proprietarul Alassema TV, Jomaa Al-Osta, precum şi patru prezentatori şi jurnalişti ai postului de televiziune au fost răpiţi de "persoane necunoscute", a anunţat comisia într-un comunicat.

Comisia a condamnat atacul şi i-a cerut "Ministerului de Interne să îşi asume pe deplin responsabilitatea şi să intervină imediat pentru eliberarea deţinuţilor".

Mohamed al-Sharkassi, un prezentator de la Alassema TV, care a fost eliberat la scurt timp, a povestit incidentul pentru postul privat Libya al-Ahrar.

El a afirmat că a fost "reţinut în faţa sediului televiziunii de indivizi care s-au prezentat ca foşti rebeli din Tripoli", precizând că aceştia erau "foarte porniţi împotriva Alassema TV pentru linia sa editorială".

După ce am fost interogat, "am fost eliberat cu condiţia să părăsesc capitala", a declarat el, fără să precizeze care este soarta colegilor săi.

"Mai mulţi indivizi, dintre care unii înarmaţi, au luat cu asalt, joi după-amiază, sediul Alassema TV (...) pătrunzând în interior pe geamuri", a anunţat Libya al-Ahrar.

Agenţia de presă libiană Lana a menţionat, de asemenea, un asalt al clădirii televiziunii, care a provocat "pagube enorme studiourilor".

Forţe ale serviciilor de securitate au fost mobilizate în jurul sediului Alassema TV după plecarea atacatorilor, a constatat un jurnalist al AFP.

Alassema TV este cunoscut ca fiind un apropiat al coaliţiei cu tendinţă liberală a lui Mahmoud Jibril, care a câştigat alegerile din iulie 2012 devansând islamiştii.

Zeci de ziare şi posturi de televiziune private au apărut după înlăturarea în 2011 a regimului lui Muammar Kadhafi, care a cenzurat presa timp de mai mulţi ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici